reconditionare alezaje mecano hidraulica reconditionare alezaje mecano hidraulica

Recondiționare alezaje

Mecano Hidraulica ofera servicii de reconditionare alezaje la articulatiile mecanice ale utilajele terasiere.

Echipament pentru reconditionarea alezajelor : cu precadere a articulatiile bratelor excavatoarelor , incarcatoarelor si altor echipamente din domeniile constructiilor , minier , petrolier , etc…

Acest echipament realizeaza mai multe operatiuni , dupa cum urmeaza:

  • alezarea locasului de bolt , pana la eliminarea ovalitatilor rezultate din exploatarea utilajului
  • incarcarea cu sudura – in regim automat- a gaurii alezate, pana la un diametru pre stabilit
  • alezarea finala, de inalta precizie, pana la diametrul dorit .

Iar la final se monteaza boltul – rectificat sau nou – furnizat tot de compania noastra .

Precizam ca toate bucsile sau bolturile fabricate de noi , sunt livrate doar dupa ce sunt supuse tratamentelor termice corespunzatoare .

Echipamentul nostru este special conceput si fabricat pentru reconditionarea alezajelor articulatiilor la bratele echipamentelor , indiferent de marimea acestora

IMPORTANT. Cu acest echipament , ne deplasam direct la utilajul defect , in locatia indicata de client.

Avantaje pentru client:

  • Elimina necesitatea de a demonta bratele care au articulatiile ovalizate .
  • Elimina costurile de transport a echipamentului la un atelier de reparatii .
  • Calitatea lucrarii este superioara deoarece incarcarea cu sudura se face automat – nu manual – rezultand un strat de sudura compact si uniform depus – fara posibile goluri .
  • suprafata rezultata dupa alezarea finala este de o calitate ireprosabila
  • durata timpului de reparatie este mult redusa , implicit valoarea facturii fiind mai mica .
  • Statistic s-a constatat ca timpul de imobilizare a utilajului este cu 85% mai redus , fata de reparatia clasica la un atelier de reparatii . – rezulta costuri de imobilizare mult reduse!!! .

Ce este un alezaj si ce este o alezare.

Alezaj – este suprafață interioară, cilindrică sau conică, a unei piese , de obicei metalice

Alezarea – este operația de modificare a formei interioare a unui cilindru ori  a unei găuri cilindrice intr-o  piesă – in cazul nostru – de  metal. In practica intalnim alezaje in multe domenii de activitate in general in interiorul unor echipamente la anumite piese aflate in miscare un fata de alta. Exemple : sistemul piston-cilindru intalnit la motoare termice. Sau daca ne referim la domeniul in care activeaza Mecano Hidraulica, intalnim sistemul piston- cilindru la motoarele hidraulice liniare, adica cilindri hidraulici. In exemplele de mai sus alezajul este de fapt camasa cilindrului in care pistonul are o miscare liniara de ,, du-te  vino ,, . Dar, tot in cadrul activitatii noastre intalnim, mai ales la utilajele de constructii – alezajele din bucsile aflate in articulatiile bratelor care alcatuiesc echipamentele de lucru ale acestor utilaje . Aceste articulatii se compun din bucsa si bolt . Bucsile sunt sunt fixe in aceste brate metalice. Iar bratele sunt articulate intre ele cu ajutorul unui bolt metalic. Pentru a consuma cat mai putin posibil  din puterea ansamblului – motor / pompa hidraulica –  adica din forta hidraulica a utilajului, aceste articulatii sunt prevazute cu sisteme de gresare, prin care se urmareste reducerea frecarii dintre bolt si bucsa. Dar fie din intretinere periodica incorecta, fie din functionarea indelungata a utilajelor, la aceste articulatii apar uzuri. Aceste uzuri se manifesta prin micsorarea  diametrului exterior al boltului dar si prin majorarea neuniforma a alezajului bucsilor din bratele metalice ale utilajelor. Functionarea utilajului in conditii de uzura la articulatii conduce la fortarea motorului, consumuri mari de combustibil, fisurarea articulatiilor si bratelor utilajelor. Cu cat uzurile sunt mai extinse cu atat mai mult creste perioada de reparatie, adica timpul de stationare al utilajului. Cresc astfel pierderile financiare ale proprietarului. Pentru buna functionare a utilajelor de constructii se impune refacerea cat mai rapida a  acestor articulatii. Un proprietar de utilaje trebuie sa stie ca  in realitate, cheltuielile de reparatii  sunt incomparabil mai mici decât cele legate de consumul de combustibil, daca aceste reparatii se fac cat mai repede posibil. Trebuie subliniat  faptul ca  atenția proprietarului trebuie să se îndrepte în special spre eficiența în exploatare a utilajului.

Important :  Echipamentul nostru, prin actiunea sa, duce la refacerea oricărui alezaj conic  sau ovalizat  prin uzura, la dimensiunea sa inițială ,demonstrandu-si  astfel stabilitatea, precizia, dimensiunea compactă, rezistența și siguranța într-un mod operațional inteligent .

Echipamentul  rectifica automat alezajul dintr-o ,, singura prindere ,,

Astfel se respecta perfect unghiurile de paralelism si perpendicularitate dintre ansamblu bucse –piston si brat echipament.